top of page

Blogi

  • Kurre

Ahdistelua ja hyväksikäyttöä

Mitä täällä oikein tapahtuu? Ajatus tulee mieleen yhä useammin niin tosielämässä kuin myös mediaa ja somea seuratessa.


Ihmettelen nykyasenteita naisia kohtaan. Näkyy paljon erilaista naisten ja heidän merkityksensä vähättelyä. Se on mielestäni loukkaus naisia kohtaan. Kunnioitukseen naisia kohtaan kuuluu itsestään selvästi tasa-arvo.


Kyllä yhteiskunnan asenteiden ja miesten käyttäytymisen tulisi olla sellaista, että naisilla olisi turvallinen olo kaikessa tekemisessään. Kuulen usein, ettei näin ole. Turvattomuutta, epävarmuutta, uhkaavia tilanteita ja ahdistelua tuntuu olevan hälyttävän paljon. On varmasti kauheaa joutua pelkäämään liikkuessaan iltaisin yksin ulkona vaikka töistä tullessaan tai taksia käyttäessään.


Ainakin pääkaupunkiseudulla homma on mennyt melkoisen turvattomaksi. Onhan siinä jotain pielessä, jos miehenäkin olo on joskus taksissa turvaton, joten mitä se sitten on yksin kyydissä olevalla naisella. Osa naisista lähtee, ja lähti ennen korona-aikaa, erilaisista tapahtumista ja illanvietoista aikaisemmin, jotta ehtisi viimeiseen bussiin tai junaan. Ei haluta olla taksissa yksin. Jostainhan se kertoo. Jotain on mennyt pahasti vikaan.


Uutiset ovat täynnä kauheita tarinoita. Nuori nainen murhataan Lontoossa hänen ollessaan iltayhdeksältä kotimatkalla. Surmaajaksi epäillään poliisia. Maailmalla tutkitaan suomalaissyntyisen Peter Nygårdin tekemisiä, ja meilläkin on epäiltynä ja syytteessä kulttuurivaikuttaja nuorten naisten hyväksikäytöstä. Myös Vatikaanissa on taas tullut esiin lisää hyväksikäyttöä. Katolisen kirkon ja Paavin arvostus romahtaa silmissäni täysin, jos nykyinen Paavi ei hoida tapauksista kunnon tutkintaa ja selvityksiä.


Erilaisia hyväksikäyttötapauksia tulee esiin koko ajan. Se on hyvin häiritsevää. Mikä meidän ajattelussamme ja asenteissamme on näin pahasti pielessä, etteivät nämä ole enää pelkästään satunnaisia yksittäistapauksia vaan näitä tulee kiihtyvällä tahdilla.


Miesten pitäisi miettiä asenteitaan ja ottaa vastuuta. Jos miehet suhtautuisivat naisiin nykyistä kunnioittavammin, yhteiskunnan asenneilmapiiri paranisi ja naisten olo tuntuisi turvallisemmalta. Koko yhteiskunta voi paremmin, jos naisten olo ja toiminta on turvattu sekä fyysisesti että henkisesti. Oudoksun suuresti asenteita ja puheita, joista heijastuu naisvihaa. Sitä pilkahtelee esiin milloin mistäkin.


Olenhan minäkin eri mieltä esimerkiksi monen politiikon ja päättäjän kanssa monenlaisista asioista. Osa heistä on naisia. Mutta sehän on selvää, että jokaisella saa olla oma mielipiteensä eikä sen takia pidä mennä henkilökohtaisuuksiin tai jopa väkivallan uhkaan. Eri mieltä voidaan olla ja tietysti usein ollaankin, mutta siihen ei kuulu uhkailu tai väkivalta. Jokaisen ihmisen fyysisen koskemattomuuden pitää olla täysin rikkomaton.


Tuntuu kuin oltaisiin liukumassa yhä enemmän kohti laajempaa ahdistelun ja uhkailun hyväksyntää. Kauhea ajatus. Tuollainen kehitys on pysäytettävä. Ihan viipymättä. Siihen meistä jokainen pystyy vaikuttamaan omilla asenteillaan ja käytöksellään.


Isäni kasvatti minut herrasmieheksi ja minä olen kasvattanut pojastani herrasmiestä sekä molemmista lapsistani hyväkäytöksisiä nuoria ihmisiä. Ajattelen näitä asioita nuoren naisen isänä, mutta myös kaikkien naisten kannalta.


Maailman pitää olla turvallinen sekä fyysisesti että henkisesti kaiken kanssakäymisen osalta tapahtuu se tosielämässä tai vaikka somessa. Jokaisella on ainakin äiti, mutta varmasti myös muita tärkeitä naisia elämässään. Asenteiden paraneminen helpottaa heistä jokaisen elämää. Peräänkuulutan kunnioitusta naisia kohtaan.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

On kulunut vuosi Kirsin lähdöstä. Vuoden jokainen päivä on nyt eletty, kaikki vuodenajat käyty läpi. Aluksi eteenpäin pääsi vain hetki kerrallaan, tuskallisesta minuutista toiseen. Hiljalleen suru on

Tuskin kukaan viihdealalla on pystynyt täysin välttämään yrityksiä tulla huijatuksi. En minäkään. Menestys aiheuttaa aina sivujuonteita. Kun tulee tunnetuksi, ympärillä alkaa pörrätä kaikenlaista väk

Tänään torstaina juhlitaan kakun äärellä. Perustimme edesmenneen isäni kanssa maahantuontiyrityksen 34 vuotta sitten. Haluan osoittaa kannustusta myös muita yrittäjiä kohtaan aina kun mahdollista, jot

bottom of page