top of page

Blogi

  • Kurre

Aihetta juhlaan

Tänään torstaina juhlitaan kakun äärellä. Perustimme edesmenneen isäni kanssa maahantuontiyrityksen 34 vuotta sitten.

Haluan osoittaa kannustusta myös muita yrittäjiä kohtaan aina kun mahdollista, joten kakku on hankittu nuoren yrittäjän leipomosta. Vantaalainen Rosa´s Bakery on tehnyt meille ennenkin tarjoilut eri tilaisuuksiin ja hyvää on ollut, niin varmasti nytkin. Tämä ei ollut mikään kaupallinen yhteistyö vaan annan kiitosta, kun siihen on aihetta.


Vuodet ovat menneet nopeasti, tuntuu kuin 34 vuotta olisi melkein vilahtanut ohi, mutta samalla tiedän sen olevan yritysmaailmassa melkoisen pitkä taival. Olen ylpeä, että yritys on pystyssä ja hommat sujuvat hyvällä porukalla. Meitä on minun lisäkseni kahdeksan henkeä. Sen lisäksi työllistän kesätyötekijöitä, joskus jopa 15 henkeä.


Tämä on maahantuonti- ja tukkuliike. Työnä on hankkia Suomeen kansainvälisiä lisenssejä ja niihin liittyviä tuotteita kuten koulutarvikkeita ja askarteluvälineitä. Lisensseihin kuuluvat tällä hetkellä mm. NHL, Disney, Super Mario, Ryhmä Hau ja LOL, joiden erilaisia tuotteita tuomme maahan.


Varastossa on jatkuvasti yli tuhat tuotetta, ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ja päämiehiä on ympäri maailman. Esimerkiksi Kiinassa olen käynyt yli 30 vuoden aikana yleensä kolme kertaa vuodessa kuten tietysti taajaan myös Yhdysvalloissa ja ympäri Eurooppaa. On muodostunut hyvin sujuvia yhteistyökuvioita, joita on rakennettu pitkään. Haluan aina viljellä hyvää yhteistyötä. Meillä on myös hienot asiakkaat, jotka tietävät meidän tekevän paljon heidän eteensä.


Tavaraa saattaa tulla vuositasolla lähemmäs sadasta yrityksestä eri puolilta maailmaa. Se tarkoittaa, että olemme merkittävä asiakas huolintaliikkeille, vakuutusyhtiöille ja pankille. Niitä kaikkia tarvitaan koko ajan, kun tehdään tuontikauppaa.


Yhteiskunnan taholta ymmärretään yrittäjyyttä nykyään selvästi paremmin kuin vaikkapa 30 vuotta sitten, mutta silti monista asioista on saanut taistella ja pitää edelleenkin taistella näiden eri instanssien kanssa. Eniten harmittaa se, että nämä tahot eivät ikinä myönnä olevansa väärässä. Ne eivät koskaan tunnusta omia virheitään vaan syyttävät aina jotain muuta. Sellaista on vaikea ymmärtää. Minulla nousevat karvat pystyyn, kun ei myönnetä omaa osuutta, jos jokin menee pieleen. Yhteistyö lähentyisi ihan eri tavalla, jos sanottaisiin suoraan, että nyt tuli moka, mutta se korjataan.


Vakuutusyhtiöille joutuu antamaan kritiikkiä myös siitä, että ollaan hanakoita myymään kaikenlaista turvaa, mutta totuus on se, että jos jotain tapahtuu, aina joutuu vääntämään. Joka ainoa kerta löytyy jotain, johon vetoamalla tapahtunutta ei haluttaisi korvata. Huolintaliikkeiden näkemyksiä en myöskään aina ymmärrä.


Verottajan kanssa pitää olla hyvät, rehellisyyteen perustuvat välit. Maksamme alv-veroa kaikista tuotteista, mikä tarkoittaa isoja kuukausitilityksiä. Kokemukseni mukaan verottaja yrittää nykyään ymmärtää yrittämistä, mutta on siinäkin omat koukeronsa.


Arvostan yrittäjän elämäntyyliä, tämä on minulle elämäntapa. Työ vaatii ja sitoo paljon, mutta antaa myös vapautta, joka mahdollistaa muut työni. Olen itseni pomo ja toimii hyvin, kun neuvottelee itsensä kanssa.


Yrittäjänä oppii paljon itsenäisyydestä, riskeistä ja myös itsestään. Turpaan on tullut niin monta kertaa, ettei kannata edes laskea. Toisaalta pienikin onnistuminen antaa mahtavat fiilikset. Skumppapullo aukeaa nykyään pienemmistäkin onnistumisista, ei siihen tarvita aina jotain julmetun isoa asiaa. Tänään juhlitaan ja iloitaan siitä, että voimme tehdä tätä työtä ja työllistää siinä ohessa monia muitakin.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

On kulunut vuosi Kirsin lähdöstä. Vuoden jokainen päivä on nyt eletty, kaikki vuodenajat käyty läpi. Aluksi eteenpäin pääsi vain hetki kerrallaan, tuskallisesta minuutista toiseen. Hiljalleen suru on

Mitä täällä oikein tapahtuu? Ajatus tulee mieleen yhä useammin niin tosielämässä kuin myös mediaa ja somea seuratessa. Ihmettelen nykyasenteita naisia kohtaan. Näkyy paljon erilaista naisten ja heidän

Tuskin kukaan viihdealalla on pystynyt täysin välttämään yrityksiä tulla huijatuksi. En minäkään. Menestys aiheuttaa aina sivujuonteita. Kun tulee tunnetuksi, ympärillä alkaa pörrätä kaikenlaista väk

bottom of page