Kosketus JääKurre

Blogi

  • Kurre

Isänpäivä

Meillä isänpäivään on aina kuulunut yhdessäolo. Oma isäni kuoli 11 vuotta sitten. Perustimme yhdessä perheyrityksen, ja isä oli minulle monella tavalla esikuva. Olen ainoa lapsi, joten senkin takia isälle arvostuksen osoittaminen oli tärkeää. Ei ollut ketään muuta, joka sen olisi voinut tehdä.


Isänpäivää ei voinut sivuuttaa isää näkemättä, silloin piti aina tavata ja syödä yhdessä. Vain niinä muutamina kertoina, kun olin työmatkalla ulkomailla, emme nähneet isänpäivänä. Tapaamisella ja yhdessä olemisella osoitettiin mielestäni arvostusta. Arvostusta siitä kaikesta, mitä olen isältä saanut.


Meillä on aina istuttu yhdessä syömässä ja puhumassa, siitä nautin jo lapsena vanhempieni kanssa. Mitenkään mafiaa muuten ihailematta, pidän mafiamaisesta tavasta istua isolla joukolla, syödä pitkän kaavan mukaan ja jutella kaikesta. Siksi tuntuu mukavalta viettää isänpäivää perheen kesken, kun kokoonnumme lasten ja äitini kanssa klassikkoravintola Strindbergille.


Viime vuonna sain kaikkien aikojen parhaan isänpäivälahjan, jonka oli keksinyt tyttäreni. Sain vuodeksi HBO-katselupaketin, joka on osoittautunut todella hyödylliseksi ja hyväksi valinnaksi. Sille on ollut paljon käyttöä.


Isänpäivä saa myös miettimään, millainen olen isänä. Olen aina ollut äärettömän vaativa. Osaan sanoa hyvinkin tiukasti, tarvittaessa jopa jyrähtää ja lyödä nyrkkiä pöytään. Haluan olla rakastava ja välittävä, mutta pakko myöntää, että vaativina ja vaikeina aikoina on ollut niin paljon tekemistä omienkin ajatusten ja tunteiden kanssa, että välillä mietin, olenko tarpeeksi hyvä isä. Riittämättömyyden tunne saa epävarmaksi, kuinka paljon ja mitä kaikkea tarvitaan ja mitä pitäisi olla. Vääjäämättä välillä tulee mieleen, olenko huono isä.


Minulla on nyt yksin vastuu lapsista, ja se painaa. Ehkä senkin takia, että Kirsin viimeiset sanat olivat "pidä huoli lapsista". Se lisää vastuun tunnetta entisestään, vaikka olenkin aina kantanut vastuuni täysillä. Teen lasteni puolesta mitä tahansa. Sellaista tilannetta ei tule, etten rientäisi apuun vaikka olisi mikä. Olen onnellinen hienoista lapsistani, ja olen ylpeä saadessani olla heidän isänsä.


Mitä parhainta isänpäivää. Ihan kaikille, isien lisäksi kaikille heitä juhlistaville, mutta myös niille, joiden isä ei enää ole täällä. Muistamisen ei pidä olla kiinni vain yhdestä päivästä, läheisiään voi ja tulee muistaa muutenkin, mutta onhan hienoa, että kaikilla isilläkin on oma nimikkopäivänsä. Isänä kiitän ja kumarran.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Miksi meitä ei rokoteta?

Keväällä 90 vuotta täyttävä äitini on aivan ihmeissään, koska rokotuksesta ei ole tullut minkäänlaista tietoa, vaikka ikänsä puolesta hänen pitäisi kuulua jo nyt alussa rokotettaviin. Hoidan äidin kai

Jännitystä ilmassa

Vuosi vaihtui ja sen myötä haluan kääntää elämässä uuden sivun. Päättynyt vuosi myllersi elämäni uusiksi. Viime vuosi oli suurten muutosten ja luopumisten aikaa. Vuosi oli monella tavalla vaikea ja ko

Levollista joulua

Kun olen viime viikkoina katsonut jouluvaloissa kauniisti kylpevää Helsingin ydinkeskustaa, mieleni on vallannut entistä vahvemmin jo vuosia elättelemäni unelma. Haluan levyttää tunnelmallisen joulual