top of page

Blogi

  • Kurre

Isänpäivä

Meillä isänpäivään on aina kuulunut yhdessäolo. Oma isäni kuoli 11 vuotta sitten. Perustimme yhdessä perheyrityksen, ja isä oli minulle monella tavalla esikuva. Olen ainoa lapsi, joten senkin takia isälle arvostuksen osoittaminen oli tärkeää. Ei ollut ketään muuta, joka sen olisi voinut tehdä.


Isänpäivää ei voinut sivuuttaa isää näkemättä, silloin piti aina tavata ja syödä yhdessä. Vain niinä muutamina kertoina, kun olin työmatkalla ulkomailla, emme nähneet isänpäivänä. Tapaamisella ja yhdessä olemisella osoitettiin mielestäni arvostusta. Arvostusta siitä kaikesta, mitä olen isältä saanut.


Meillä on aina istuttu yhdessä syömässä ja puhumassa, siitä nautin jo lapsena vanhempieni kanssa. Mitenkään mafiaa muuten ihailematta, pidän mafiamaisesta tavasta istua isolla joukolla, syödä pitkän kaavan mukaan ja jutella kaikesta. Siksi tuntuu mukavalta viettää isänpäivää perheen kesken, kun kokoonnumme lasten ja äitini kanssa klassikkoravintola Strindbergille.


Viime vuonna sain kaikkien aikojen parhaan isänpäivälahjan, jonka oli keksinyt tyttäreni. Sain vuodeksi HBO-katselupaketin, joka on osoittautunut todella hyödylliseksi ja hyväksi valinnaksi. Sille on ollut paljon käyttöä.


Isänpäivä saa myös miettimään, millainen olen isänä. Olen aina ollut äärettömän vaativa. Osaan sanoa hyvinkin tiukasti, tarvittaessa jopa jyrähtää ja lyödä nyrkkiä pöytään. Haluan olla rakastava ja välittävä, mutta pakko myöntää, että vaativina ja vaikeina aikoina on ollut niin paljon tekemistä omienkin ajatusten ja tunteiden kanssa, että välillä mietin, olenko tarpeeksi hyvä isä. Riittämättömyyden tunne saa epävarmaksi, kuinka paljon ja mitä kaikkea tarvitaan ja mitä pitäisi olla. Vääjäämättä välillä tulee mieleen, olenko huono isä.


Minulla on nyt yksin vastuu lapsista, ja se painaa. Ehkä senkin takia, että Kirsin viimeiset sanat olivat "pidä huoli lapsista". Se lisää vastuun tunnetta entisestään, vaikka olenkin aina kantanut vastuuni täysillä. Teen lasteni puolesta mitä tahansa. Sellaista tilannetta ei tule, etten rientäisi apuun vaikka olisi mikä. Olen onnellinen hienoista lapsistani, ja olen ylpeä saadessani olla heidän isänsä.


Mitä parhainta isänpäivää. Ihan kaikille, isien lisäksi kaikille heitä juhlistaville, mutta myös niille, joiden isä ei enää ole täällä. Muistamisen ei pidä olla kiinni vain yhdestä päivästä, läheisiään voi ja tulee muistaa muutenkin, mutta onhan hienoa, että kaikilla isilläkin on oma nimikkopäivänsä. Isänä kiitän ja kumarran.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

On kulunut vuosi Kirsin lähdöstä. Vuoden jokainen päivä on nyt eletty, kaikki vuodenajat käyty läpi. Aluksi eteenpäin pääsi vain hetki kerrallaan, tuskallisesta minuutista toiseen. Hiljalleen suru on

Mitä täällä oikein tapahtuu? Ajatus tulee mieleen yhä useammin niin tosielämässä kuin myös mediaa ja somea seuratessa. Ihmettelen nykyasenteita naisia kohtaan. Näkyy paljon erilaista naisten ja heidän

Tuskin kukaan viihdealalla on pystynyt täysin välttämään yrityksiä tulla huijatuksi. En minäkään. Menestys aiheuttaa aina sivujuonteita. Kun tulee tunnetuksi, ympärillä alkaa pörrätä kaikenlaista väk

bottom of page